samedi 13 mars 2010

Que la meilleure chef gagne!

“Un dîner presque parfait” is France’s latest success in the cooking-competition-reality-TV show genre. A small group of strangers and amateur home-chefs dine together for a week, each taking turns hosting a meal for the others. The invites are, of course, given free reign to castigate any perceived faults in the food, presentation, decor, or ambiance of the evening, submitting a grade for each meal. The winner at the end gets something or other, probably a monetary prize.

Since three of my friends and I regularly cook for one another, I thought, why not add a little competition to the mix and organize a “dîner presque parfait” of our own? To makes things a little more interesting, each of us drew a color at random from a hat that will work as a theme for our meal. The eventual winner will get their bill covered by the others at a restaurant.

The first up this week was Franzi, a German girl with limited cooking experience (as she emphasized throughout the meal). It was, nevertheless, a great success.

First, her efforts at decor are worth noting—red napkins, a tomato-printed tablecloth, red candles, even music from the soundtrack of Moulin Rouge!

Franzi served as appetizer an hors-d’œurve of tomato slices on puff pastry, topped with chopped garlic and basil. Simple and delicious.

The main dish was a red bell pepper stuffed with a mixture of feta cheese, tuna, and tomatoes, served with a tomato rice on the side.

Dessert was a German chocolate cherry cake and a marzipan chocolate.

Very red, but was it good enough to win??

To be continued . . .

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Je suis dans un groupe d’amies qui dînent souvent ensemble, on s’est dit, « Puisque chacune d’entre nous cuisine pour les autres, pourquoi ne pas ajouter un peu de piment ? Juste pour le fun, bien sûr . . .» J’ai proposé à mes amies un série de quatre soirées, où l’une après l’autre on s’applique bien à préparer un grand dîner. Les trois autres invitées sont juges, et donnent des notes à la fin. Après que tout le monde ait fait leur dîner, on révèle la gagnante, qui gagnera un dîner au resto de la part des autres. C’est-à-dire, on imite l’émission de télé « Un dîner presque parfait. » Pour rendre le jeu plus intéressant et la compétition plus élevée, chaque dîner doit se préparer autour d’une couleur.

La première chef était Franzi avec son dîner rouge.

Elle a très bien décoré la salle à manger avec des serviettes rouges, une nappe imprimée des tomates, et même la musique de la Moulin Rouge !

Elle a servit comme entrée des tomates hachées sur une pâte feuilletée, avec de l’ail et du basilic.

Le plat principal se composait d’un poivron rouge farci cuit à la perfection, avec de la feta, des tomates, et du thon. Délicieux. À côté il y avait du riz parfumé à la tomate.

Enfin, le dessert : un gâteau allemand chocolat-cerises.

On a hâte de découvrir ce qui arrivera au suivant !

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