mercredi 28 avril 2010

Fromage blanc au sel et poivre


Les meilleurs desserts sont souvent les plus simples. Un petit bol de fromage blanc, avec du sel et du poivre, rend pour moi le repas complet et me laisse replète mais toujours légère. Le sel et le poivre, bien que la combinaison soit étonnante, est très rafraîchissante.

Pour ceux qui préfèrent toujours un dessert sucré, du fromage blanc avec quelques cuillères de miel et des noix grillé est également superbe.

Etre dehors sur la terrasse en savourant votre bol, c’est encore meilleur.
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A simple and refreshing French dessert is a bowl of fromage blanc (literally “white cheese”), which is thicker and creamier than yogurt, but with a similar light, slightly sour taste. It’s a classic French dessert; fromage blanc with honey dates back to the middle ages.

I like my fromage blanc with a liberal pinch of sea salt and fresh-ground black pepper. Surprising to have a salted dessert, perhaps, but it’s worth a try.

If you prefer to stick to your sweets, try fromage blanc with a drizzle of honey and roasted walnuts. Another classic is fromage blanc with jam and fruit mixed it.

Fromage blanc is generally unavailable in the U.S., but if you’re ever in a specialty shop—or in France—don’t miss it.

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