“Un dîner presque parfait” is France’s latest success in the cooking-competition-reality-TV show genre. A small group of strangers and amateur home-chefs dine together for a week, each taking turns hosting a meal for the others. The invites are, of course, given free reign to castigate any perceived faults in the food, presentation, decor, or ambiance of the evening, submitting a grade for each meal. The winner at the end gets something or other, probably a monetary prize.
Since three of my friends and I regularly cook for one another, I thought, why not add a little competition to the mix and organize a “dîner presque parfait” of our own? To makes things a little more interesting, each of us drew a color at random from a hat that will work as a theme for our meal. The eventual winner will get their bill covered by the others at a restaurant.
The first up this week was Franzi, a German girl with limited cooking experience (as she emphasized throughout the meal). It was, nevertheless, a great success.
First, her efforts at decor are worth noting—red napkins, a tomato-printed tablecloth, red candles, even music from the soundtrack of Moulin Rouge!
Franzi served as appetizer an hors-d’œurve of tomato slices on puff pastry, topped with chopped garlic and basil. Simple and delicious.
The main dish was a red bell pepper stuffed with a mixture of feta cheese, tuna, and tomatoes, served with a tomato rice on the side.
Dessert was a German chocolate cherry cake and a marzipan chocolate.
Very red, but was it good enough to win??
To be continued . . .
****************************************************************************
Je suis dans un groupe d’amies qui dînent souvent ensemble, on s’est dit, « Puisque chacune d’entre nous cuisine pour les autres, pourquoi ne pas ajouter un peu de piment ? Juste pour le fun, bien sûr . . .» J’ai proposé à mes amies un série de quatre soirées, où l’une après l’autre on s’applique bien à préparer un grand dîner. Les trois autres invitées sont juges, et donnent des notes à la fin. Après que tout le monde ait fait leur dîner, on révèle la gagnante, qui gagnera un dîner au resto de la part des autres. C’est-à-dire, on imite l’émission de télé « Un dîner presque parfait. » Pour rendre le jeu plus intéressant et la compétition plus élevée, chaque dîner doit se préparer autour d’une couleur.
La première chef était Franzi avec son dîner rouge.
Elle a très bien décoré la salle à manger avec des serviettes rouges, une nappe imprimée des tomates, et même la musique de la Moulin Rouge !
Elle a servit comme entrée des tomates hachées sur une pâte feuilletée, avec de l’ail et du basilic.
Le plat principal se composait d’un poivron rouge farci cuit à la perfection, avec de la feta, des tomates, et du thon. Délicieux. À côté il y avait du riz parfumé à la tomate.
Enfin, le dessert : un gâteau allemand chocolat-cerises.
On a hâte de découvrir ce qui arrivera au suivant !
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire